Du behöver

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 5 cm ingefära i bit
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • 3 krm salt
  • saft skal och av 2
  • limefrukt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 4 prt matris
  • 2 st morötter grova
  • 100 g sockerärter

Gör så här

1
1. Smält smöret i plastbelagd kastrull, rör i mjölet och späd med vattnet under omrörning.

2
2. Koka upp och tillsätt fond, skalad finriven ingefära, peppar och salt medan såsen puttrar 3 minuter på svag värme. Smaka av med pressad lime.

3
3. Rulla ihop filéerna och lägg dem i såsen med skarven neråt. Låt sjuda under lock på lägsta värme 10 minuter. Strö limeskal över vid servering.

4
4. Koka riset enligt förpackningen, vänd ner skalade grovrivna morötter och halverade sockerärter när 5 minuters koktid återstår.


Kommentar:
Om du vill ändra…
Lime kan ersättas med citron, en räcker, och sockerärter med gröna ärter. Filé av kycklingbröst är en aning magrare, men blir inte lika saftigt.