Du behöver

  • 3 st röda paprikor
  • 1 st paprika gul
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 msk ströbröd
  • 75 g fetaost
  • salt och vitpeppar
  • 50 g valnötter hackade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Halvera och kärna ur paprikorna och lägg dem på bakplåtspapper med den kupade sidan uppåt. Stek cirka 20 minuter tills de är mjuka och skalet lite bränt och bubbligt. Ta ut, lägg paprikorna i en papperspåse och slut till. När de svalnat är det lätt att dra av skalet.

2
Kör paprikorna i mixer tillsammans med olivolja till ett grovhackat mos, blanda i ströbröd och fetaost och kör lite till. Krydda med salt och peppar och blanda till sist i hackade valnötter. Mixa ytterligare tills nötterna är ganska finhackade men inte för smått. Man ska fortfarande känna nötterna när man tuggar. Häll upp i en skål.