Du behöver
- 3 st äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 msk kakao siktad
- 0.5 dl valnötskärnor halvfint hackade
Fyllning
3 dl gräddmessmör
1.5 tsk snabbkaffepulver
Garnering
50 g mörk choklad
Gör så här
1
Vispa vitorna till riktigt hårt skum i ytterst fettfri bunke med helt fettfria elvispar. När bunken kan stjälpas på ända utan att smeten faller strös sockret i.
2
Fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig, vispa mot slutet i kakaon också. Vänd i nöthacket (kan uteslutas) och klicka ut i runda, låga klattar på papprad plåt.
3
Grädda mitt i ugnen i 100 grader cirka 45 minuter. Marängerna ska inte ta färg, men kännas lätta när de är klara. Kan förvaras torrt och lufttätt många veckor.
4
Fyllning: Rör ur messmöret med snabbkaffet. Bred 1 tsk fyllning på flata sidan av hälften av marängerna och lägg ihop med obredda maränger. Låt gärna dra någon halvtimme före servering. Smält bruten choklad i mikron och ringla den över kakorna med sked.
5
Fyll bara så många kakor som förväntas gå åt, fyllningen kan sparas många dagar täckt i kylen.
Gillar du den läckra brytningen mellan sött
och salt i messmör? Då är detta en kaka för dig.