Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao siktad
  • 0.5 dl valnötskärnor halvfint hackade

Fyllning

3 dl gräddmessmör
1.5 tsk snabbkaffepulver

Garnering

50 g mörk choklad

Gör så här

1
Vispa vitorna till riktigt hårt skum i ytterst fettfri bunke med helt fettfria elvispar. När bunken kan stjälpas på ända utan att smeten faller strös sockret i.

2
Fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig, vispa mot slutet i kakaon också. Vänd i nöthacket (kan uteslutas) och klicka ut i runda, låga klattar på papprad plåt.

3
Grädda mitt i ugnen i 100 grader cirka 45 minuter. Marängerna ska inte ta färg, men kännas lätta när de är klara. Kan förvaras torrt och lufttätt många veckor.

4
Fyllning: Rör ur messmöret med snabbkaffet. Bred 1 tsk fyllning på flata sidan av hälften av marängerna och lägg ihop med obredda maränger. Låt gärna dra någon halvtimme före servering. Smält bruten choklad i mikron och ringla den över kakorna med sked.

5
Fyll bara så många kakor som förväntas gå åt, fyllningen kan sparas många dagar täckt i kylen.


Kommentar:
Gillar du den läckra brytningen mellan sött
och salt i messmör? Då är detta en kaka för dig.