Du behöver

  • 1 st burk söt kondenserad mjölk
  • 300 g smör eller margarin
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk kallt vatten
  • florsocker att strö över

Gör så här

1
Ta bort papperet på mjölkburken. Lägg burken oöppnad i en kastrull, täck med vatten. Koka burken i cirka 4 timmar! Fyll på med vatten efterhand. Skaka burken, om det inte skvalpar har mjölken förvandlats till kolakräm.

2
Kör övriga ingredienser i matberedare till en deg, låt vila i minst 1 timme.

3
Kavla ut degen och ta ut små runda kakor med till exempel ett snapsglas. Lägg dem på en papprad plåt, nagga en gång med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i cirka 7 minuter i 200 grader.

4
Låt kakorna svalna. Öppna burken med kolakrämen. Lägg en klick på hälften av kakorna, lägg en kaka över. Pudra med lite florsocker.


Kommentar:
Förföriskt goda mördegskakor fyllda med kolakräm. Ingår i artikel med recept från Peru.