Du behöver
- 1 st haricots verts (250 g)
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1.5 msk olivolja
- 1 st burk kidneybönor (400 g)
- salt
- pepparmix
- 0.5 st isbergssallad huvud
- pressad citronsaft
Att servera till:
kyckling grillad eller stekt
klyftpotatis
bifftomat grillade
grovt bröd
Gör så här
1
1. Halvtina bönorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
2
2. Hetta upp olivoljan i en traktörpanna, lägg i vitlöken och låt den fräsa några minuter på medelvärme.
3
3. Tillsätt haricots verts och blanda om försiktigt.
4
4. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av väl. Tillsätt dem.
5
5. Smaksätt med salt och pepparmix.
6
6. Grovstrimla isbergssalladen och lägg ner den bland bönorna. Lägg på lock och låt pannan stå på plattan några minuter.
7
7. Pressa över lite citronsaft och servera med kyckling, potatis, tomater och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Grilla tomathalvorna i ugnen några minuter tills de blir en aning mjuka. Droppa över lite olivolja, salta, peppra och pressa eventuellt över lite vitlök.