Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk sirap
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
1. Rör smör och socker ljust och poröst, går bra med elvisp.

2
2. Tillsätt sirap och det mesta av mjölet blandat med bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Knåda degen smidig på bakbordet.

3
3. Dela degen i två delar och rulla ut varje till en rulle om cirka 4 centimeter i diameter. Täck med plast och sätt rullarna i kylskåpet 30 minuter.

4
4. Skär degrullarna i halvcentimeter tjocka skivor.

5
5. Lägg skivorna på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 7 minuter tills kakorna fått gyllene färg.