Du behöver

  • 2 st päron
  • 1 tsk ingefära malen
  • 2.5 dl farinsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 3 dl mjöl
  • 50 g mandel malen
  • 2 tsk bakpulver
  • florsocker

Servera med:

1 st crème fraîche
1 msk vaniljsocker

Gör så här

1
Skala och skär päronen i klyftor.

2
Blanda ingefära och hälften av farinsockret. Vänd päronklyftorna i blandningen.

3
Rör resten av farinsockret och smör poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, under omrörning.

4
Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt. Häll hälften av smeten i en rund form, cirka 22 cm. Lägg i päronen och tillsätt resterande smet.

5
Grädda på 175 grader i 40 minuter. Låt kakan svalna och sikta över florsocker. Servera med crème fraîche som rörts ihop med vaniljsocker.