Du behöver
- 2 st päron
- 1 tsk ingefära malen
- 2.5 dl farinsocker
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 3 dl mjöl
- 50 g mandel malen
- 2 tsk bakpulver
- florsocker
Servera med:
1 st crème fraîche
1 msk vaniljsocker
Gör så här
1
Skala och skär päronen i klyftor.
2
Blanda ingefära och hälften av farinsockret. Vänd päronklyftorna i blandningen.
3
Rör resten av farinsockret och smör poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, under omrörning.
4
Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt. Häll hälften av smeten i en rund form, cirka 22 cm. Lägg i päronen och tillsätt resterande smet.
5
Grädda på 175 grader i 40 minuter. Låt kakan svalna och sikta över florsocker. Servera med crème fraîche som rörts ihop med vaniljsocker.