Du behöver

  • 4.5 st potatis kokta
  • 3 st morötter lätt kokta
  • 1 st purjolök
  • 1.5 st tomater
  • 2 dl ärter

Yoghurtdressing:

5.5 dl yoghurt naturell
salt och vitpeppar
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk chilipeppar finhackad röd
2 tsk garam masala (indisk curryblandning)
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära finriven färsk
koriander ev. lite hackad färsk

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Skär också morötterna i bitar och skölj och strimla purjon. Tomaterna kryssas i toppen, doppas i hett vatten och skalas. Kärna ur och skär fruktköttet i små tärningar.

2
Blanda grönsakerna i en skål. Blanda yoghurten med kryddorna och slå över grönsakerna. Rör om försiktigt och ställ salladen kallt tills den ska serveras.

3
Salladen kan varieras med flera sorters grönsaker. Det viktiga är att det är mycket yoghurt och att salladen serveras kall. Då är den frisk och läskande en het dag.