Du behöver
- 1 st huvud romansallad
- 1 dl gräslök
- 1 st schalottenlök
- 200 g haricots verts
- 4 st färska rödbetor
- 3 dl korngryn ångkokta
- 100 g parmesanost färsk
Vinägrettsås
1 dl vindruvskärnolja
3 msk vinäger (spansk)
1.5 msk vatten
salt och vitpeppar
Gör så här
1
Skölj och torka salladen och riv eller strimla den. Hacka gräslök och schalottenlök. Koka hastigt de gröna bönorna och halvera dem och skala och riv rödbetorna grovt.
2
Blötlägg och ångkoka korngryn i en bottenskyla lätt saltat vatten.
3
Rör ihop vinägrettsåsen. Vänd ihop salladen med de övriga grönsakerna och korngrynen. Häll över dressingen och hyvla över parmesanost.
4
Använd matvete om du inte har korngryn.
Ett recept från restaurangen Arne Jacobsen i Köpenhamn. Se länkarna för fler recept.