Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 pkt glasnudlar
  • jordnötter
  • 1 st sataysås jordnöt

Marinad:

1 msk kinesisk soja
2 msk jordnötssmör
1 tsk socker
1.5 tsk curry
2 msk pressad limesaft
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk vinäger
salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär fläskfilén fri från fett och senor och skär den sedan i bitar eller skivor och lägg dem i en plastpåse.

2
2. Blanda allt till marinaden, häll den i påsen, stäng den och skaka om.

3
3. Marinera minst tre timmar i kylen. Vänd påsen några gånger under tiden.

4
4. Ta upp fläskfilébitarna. Spara marinaden i en skål, pensla fläskfilén med den och stek bitarna.

5
5. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka jordnötterna och rosta dem i torr stekpanna. Blanda nudlar och jordnötshack.

6
6. Servera fläskfilébitarna på glasnudlarna och ringla över lite sataysås.