Du behöver

Pajbotten:

100 g mandelmassa
1 dl mandelspån
2 dl vetemjöl
125 g smält smör

Vit chokladkola:

2.5 dl grädde
0.5 dl socker
1 dl sirap vit
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker

Till garnering:

hallon

Gör så här

1
Pajbotten:

2
Blanda allt utom smöret till en grynig konsistens. Sätt till det smälta smöret och blanda väl.

3
Tryck ut pajdegen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Kyl formen i kylskåpet en halvtimme.

4
Baka den sedan gyllenbrun i 175 grader varm ugn 15-20 minuter.

5
Vit chokladkola:

6
Koka ihop socker, grädde och sirap till kolakonsistens. I en vid kastrull går det fortare än i en liten där blandningen står högre i kastrullen. Räkna med runt en halvtimme.

7
Blanda i vit choklad och vaniljsocker. Låt smeten svalna något och häll den sedan i det gräddade pajskalet. Ställ i kylskåpet tills det är kallt.

8
Garnering:

9
Lägg frusna hallon vackert ovanpå chokladtäcket i pajen så tätt du vill och har råd med.

10
Förvara pajen lufttätt i frysen. Ta fram den någon timme innan den ska serveras.

11
Servera hallonpajen med vaniljglass.