Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl brun farin
- 0.5 dl honung
- 3 st banan mogna mosade
- 2.5 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 1 dl valnötter (ca 65 g)
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175°C.
2
2. Smörj och bröa en avlång bakform, 1,5 liter. Vispa ägg och farin pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt honungen och de mosade bananerna.
3
3. Blanda de båda mjölsorterna,vaniljsocker,kanel och bikarbonat. Rör ner det i ägg- banansmeten. Tillsätt nötterna.
4
4. Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter.
5
5. Låt brödet vara kvar i formen ca 5 minuter innan det stjälps upp på galler och får svalna.
Ett saftigt och gott bröd som både passar till mellanmål och eftermiddagsfika. Skiva gärna brödet efter att det svalnat från ugnen och frys det skivat. Tina brödskivorna i brödrost så får brödet en god knaprig yta.