Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl brun farin
  • 0.5 dl honung
  • 3 st banan mogna mosade
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl valnötter (ca 65 g)

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175°C.

2
2. Smörj och bröa en avlång bakform, 1,5 liter. Vispa ägg och farin pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt honungen och de mosade bananerna.

3
3. Blanda de båda mjölsorterna,vaniljsocker,kanel och bikarbonat. Rör ner det i ägg- banansmeten. Tillsätt nötterna.

4
4. Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter.

5
5. Låt brödet vara kvar i formen ca 5 minuter innan det stjälps upp på galler och får svalna.


Kommentar:
Ett saftigt och gott bröd som både passar till mellanmål och eftermiddagsfika. Skiva gärna brödet efter att det svalnat från ugnen och frys det skivat. Tina brödskivorna i brödrost så får brödet en god knaprig yta.