Du behöver

  • 2 st morötter stora
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 400 g mjukost med kräftsmak
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st kräftstjärtar i lag (ca 350 g)
  • svartpeppar

Gör så här

1
Skala och grovriv morötterna. Fräs morötterna i matfettet i en gryta, stor nog för soppkok. Tillsätt mjölet och späd med vatten.

2
Tillsätt buljongtärningarna.

3
Låt puttra under lock ca 10 min. Tillsätt kräftost, crème fraiche och dill.

4
Låt puttra en stund till. Lägg i kräftstjärtarna och rör runt så att allt blir genomvarmt. Smaka av med peppar.

5
Soppan är färdig. Servera gärna med bröd.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.