Du behöver
- 2 st morötter stora
- 2 msk margarin eller smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 400 g mjukost med kräftsmak
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl hackad dill
- 1 st kräftstjärtar i lag (ca 350 g)
- svartpeppar
Gör så här
1
Skala och grovriv morötterna. Fräs morötterna i matfettet i en gryta, stor nog för soppkok. Tillsätt mjölet och späd med vatten.
2
Tillsätt buljongtärningarna.
3
Låt puttra under lock ca 10 min. Tillsätt kräftost, crème fraiche och dill.
4
Låt puttra en stund till. Lägg i kräftstjärtarna och rör runt så att allt blir genomvarmt. Smaka av med peppar.
5
Soppan är färdig. Servera gärna med bröd.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.