Du behöver

  • 2 dl frysta hallon
  • 4 msk strösocker
  • 1 burk (2 dl ) crème fraîche
  • saft från 1/2 apelsin
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

1
Ta ut bären från frysen och lägg dem i matberedare eller mixer. Lägg i socker och crème fraîche. Pressa gärna i lite apelsin. Mixa till en slät glass och sätt in den i frysen. Sätt ugnen på grill.

2
Dela äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna i en bunke tills de blir vita och pösiga. Helst ska man kunna vända upp och ner på bunken utan att äggvitorna trillar ut, då är de klara.

3
Rör sedan ner sockret i äggvitorna.

4
Ta fram glassen ur frysen och fördela den i två eller tre små skålar. Välj skålar som kan sättas in i varm ugn.

5
Klicka på marängen på glassen.

6
Strö eventuellt över lite flagad mandel.

7
Sätt in skålarna mitt i ugnen tills marängen blivit ljusbrun. Det går fort, ca 30 sekunder. Servera direkt.