Du behöver

  • 2 stora apelsiner
  • 1 kiwifrukt
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 banan
  • 1 dl grädde

Gör så här

1
1. Dela apelsinerna på mitten. Pressa ut apelsinjuicen i en vanlig press. Gröp ur fruktköttet lite grand så att det blir som små skålar.

2
2. Skala kiwin och bananen. Skala äpplet och päronet om du vill. Skär frukterna i tärningar.

3
3. Blanda tärningarna i en skål. Häll lite av apelsinjuicen i skålen.

4
4. Vispa grädden.

5
5. Skär av en liten “platta” under apelsinhalvorna så att de står stadigt. Lägg upp fruktsalladen i apelsinskalen.

6
6. Servera med grädden. Du kan också blanda grädden och frukten innan du serverar fruktsalladen.


Kommentar:
Frukt är godis, speciellt om man gör en sallad på flera frukter. Då blandar sig de olika smakerna på ett gudomligt sött sätt.