Du behöver
- 2 stora apelsiner
- 1 kiwifrukt
- 1 äpple
- 1 päron
- 1 banan
- 1 dl grädde
Gör så här
1
1. Dela apelsinerna på mitten. Pressa ut apelsinjuicen i en vanlig press. Gröp ur fruktköttet lite grand så att det blir som små skålar.
2
2. Skala kiwin och bananen. Skala äpplet och päronet om du vill. Skär frukterna i tärningar.
3
3. Blanda tärningarna i en skål. Häll lite av apelsinjuicen i skålen.
4
4. Vispa grädden.
5
5. Skär av en liten “platta” under apelsinhalvorna så att de står stadigt. Lägg upp fruktsalladen i apelsinskalen.
6
6. Servera med grädden. Du kan också blanda grädden och frukten innan du serverar fruktsalladen.
Frukt är godis, speciellt om man gör en sallad på flera frukter. Då blandar sig de olika smakerna på ett gudomligt sött sätt.