Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk kakao
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Till krämen:

50 g smör eller margarin
1 st äggula
2.5 msk socker
1 msk kakao

Gör så här

1
1. Smält smöret. Sikta kakaopulvret genom en tesil, så att det inte är klimpigt. Tillsätt kakaon i det smälta smöret.

2
2. Vispa äggen och sockret pösigt.

3
3. Häll kakaosmöret, under omrörning, ner i äggvispet.

4
4. Rör ner mjölken.

5
5. Blanda vetemjölet och bakpulvret och häll ner blandningen i chokladsmeten.

6
6. Smörj en liten rund form, cirka 18 cm i diameter. Klipp gärna till en rundel av bakplåtspapper, stor som formens botten, och smörj den. Då kan du vara säker på att kakan lossnar från botten. Lägg rundeln i botten på formen. Häll smeten i formen.

7
7. Grädda kakan i 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.

8
8. Ta ut kakan och stjälp upp den på ett smörpapper på ett galler. Låt den kallna.

9
9. Blanda chokladkrämen. Rör rumstempererat smör med äggula, kakao och socker till en jämn kräm. När kakan har kallnat brer man chokladkrämen över den med en smörkniv.


Kommentar:
En riktig chock av choklad är den här kakan. “Visst låter det gott”, skriver Viktoria Trankärr, 14 år, i Kvicksund, som har skickat in receptet.