Du behöver

  • 400 g rödkål
  • 3 l vatten 2 msk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • saft rivet skal och av
  • 1 st apelsin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 2.5 st apelsin fileade eller klyftade
  • 10 st cornichons (inlagda minigurkor)

Gör så här

1
Strimla kålen fint, lätt med osthyvel. Sänk ner den 1-2 minuter i kokande saltat vatten i stor gryta. Låt kålen rinna av ordentligt.

2
Blanda olja, salt, skalriv och saft från apelsin, pressad vitlök med salt och vitpeppar.

3
Kål, dressing, citrusklyftor och gurkor kan förvaras var för sig i kyl ett par dygn. Blanda precis före servering.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.