Du behöver
- 400 g rödkål
 - 3 l vatten 2 msk salt
 - 0.5 dl olivolja
 - saft rivet skal och av
 - 1 st apelsin
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 0.5 tsk salt
 - 2 krm vitpeppar nymalen
 - 2.5 st apelsin fileade eller klyftade
 - 10 st cornichons (inlagda minigurkor)
 
Gör så här
1
                Strimla kålen fint, lätt med osthyvel. Sänk ner den 1-2 minuter i kokande saltat vatten i stor gryta. Låt kålen rinna av ordentligt.
            
2
                Blanda olja, salt, skalriv och saft från apelsin, pressad vitlök med salt och vitpeppar.
            
3
                Kål, dressing, citrusklyftor och gurkor kan förvaras var för sig i kyl ett par dygn. Blanda precis före servering.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.