Du behöver

  • 200-225 g frysta jordgubbar eller hallon
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • Bär:
  • 4 dl färska jordgubbar eller hallon
  • färsk hackad mynta
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Servering:
  • Ugnssäkra glas

Gör så här

1
Lägg de frysta bären, florsocker och crème fraiche i en matberedare. Mixa till en slät smet. Täck blandarskålen med plastfolie och frys in i minst 4 timmar.

2
Skär jordgubbarna i mindre bitar eller skivor. Finhacka myntan. Blanda jordgubbar och mynta.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner strösocker.

4
Fördela glassen i fyra eldfasta glas, täck med mynta-jordgubbar och toppa med spritsad eller skedad marängsmet.

5
Ställ in glasen under grillelementet i ugnen, bränn av dem i cirka 1/2-1 minut. Låt ugnsluckan vara öppen och håll kollen.


Kommentar:
Går bra att förbereda så att du bara bränner av marängen precis innan desserten ska serveras. Det är gott med bara en sorts bär eller så blandar du friskt av de sorter du gillar bäst.

Se länkarna för fler glassiga recept!

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows