Du behöver
- 4 kycklingbröst, gärna majskyckling
- 2 stånd broccoli
- 200 g spritärter, rensade och lätt kokta
- 1 schalottenlök
- 2 msk finhackad bladpersilja
- 3 msk smör och olivolja
- salt och vitpeppar
- ca 1 dl kycklingbuljong
- 1-2 tsk smör
- Ärtpurécreme:
- 4 msk smör
- 100 g ärtpuré av färska eller frysta ärter
- ca 1/2 dl lättmjölk
- 1 msk vit balsamicovinäger
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingbrösten och stek dem i smör tills de är gyllenbruna. Sätt ugnen på 150 grader. Stek dem ytterligare cirka 20 minuter mitt i ugnen i en form. Prova med en sticka när de är klara.
2
Skär broccolin i buketter, koka nätt och jämnt i lätt saltat vatten. Lägg i isvatten så behåller de färgen. Finhacka schalottenlöken och hacka persiljan. Värm ärtpurén med smör och häll i mjölk. Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Mixa när den ska serveras så du får en skummig sås.
3
Fräs schalottenlöken utan att brynas, blanda i broccoli och ärter. Lägg grönsakerna mitt på tallriken och kycklingbrösten ovanpå. Servera med ärtpurésåsen och kycklingbuljongen, som kokas med lite smör.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Receptet är framtaget av mästerkocken Niklas Ekstedt i Helsingborg.