Du behöver

  • 4 kycklingbröst, gärna majskyckling
  • 2 stånd broccoli
  • 200 g spritärter, rensade och lätt kokta
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 3 msk smör och olivolja
  • salt och vitpeppar
  • ca 1 dl kycklingbuljong
  • 1-2 tsk smör
  • Ärtpurécreme:
  • 4 msk smör
  • 100 g ärtpuré av färska eller frysta ärter
  • ca 1/2 dl lättmjölk
  • 1 msk vit balsamicovinäger

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingbrösten och stek dem i smör tills de är gyllenbruna. Sätt ugnen på 150 grader. Stek dem ytterligare cirka 20 minuter mitt i ugnen i en form. Prova med en sticka när de är klara.

2
Skär broccolin i buketter, koka nätt och jämnt i lätt saltat vatten. Lägg i isvatten så behåller de färgen. Finhacka schalottenlöken och hacka persiljan. Värm ärtpurén med smör och häll i mjölk. Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Mixa när den ska serveras så du får en skummig sås.

3
Fräs schalottenlöken utan att brynas, blanda i broccoli och ärter. Lägg grönsakerna mitt på tallriken och kycklingbrösten ovanpå. Servera med ärtpurésåsen och kycklingbuljongen, som kokas med lite smör.


Kommentar:
Receptet är framtaget av mästerkocken Niklas Ekstedt i Helsingborg.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows