Du behöver

  • 550 g strutsfilé
  • 1 msk rapsolja
  • svartpeppar salt
  • 1 st frysta potatistärningar (800 g) eller potatisklyftor

Wokat grönt:

1 msk rapsolja eller olivolja
1 st wokgrönsaker (500 g), frysta
1 st klyfta vitkål strimlad
broccolibuketter ca 4 dl frysta
1.5 st lökar gula i skivor
1.5 msk ingefära riven färsk
1.5 st vitlöksklyftor finhackade
svartpeppar salt
kinesisk soja

Gör så här

1
Skär strutsfilén i fyra skivor. Platta till dem lite lätt med handen. Gnid in dem med lite olja. Peppra och lägg dem åt sidan. Skiva, strimla, riv och hacka de grönsaker till wokblandningen som inte är frysta.

2
Hetta upp potatisklyftorna enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Woka grönsakerna i en wokpanna eller stor stekpanna. Krydda med riven ingefära, vitlök, peppar och salt. Låt sedan var och en krydda med soja efter eget tycke.

4
Grilla allra sist strutsfilén. Obs! Grilla den bara så mycket att den fortfarande är rosa inuti. Strutskött som grillas eller steks helt igenom blir torrt och smaklöst.

5
Servera det grillade köttet genast med wokgrönsaker och potatis.