Du behöver

  • 2 1/2 dl polenta (majsgryn)
  • 7 dl vatten
  • 2 msk färsk timjan utan kvistar
  • eller ca 1 tsk torkad timjan
  • ca 1 tsk salt
  • ca 1/2 krm vitpeppar
  • ca 20 baconskivor eller skinkskivor

Gör så här

Koka polentan i vattnet till en tjock gröt. Följ gärna anvisningarna på förpackningen. Smaka av med timjan, salt och peppar. Klä en form (15 x 20 cm) med plastfilm. Häll i gröten. Låt kallna. Dela polentan i ca 20 kuber. Vira in polentan i baconskivorna. Trä på spett och grilla dem varma och randiga.


Kommentar:
Menyförslag:
Liten skiva kavring försedd med grönmögelost exempelvis, rödlöksringar och en äggula. Äts lämpligen med kniv och gaffel så att man inte får äggula över hela sig.
Grillade baconlindade polentakuber med timjansmak. Serveras till sallad.
Frukttärningar med mascarponekräm och kaka (se länkarna!).

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows