Du behöver

  • 300 g kikärtsmjöl (i hälsokosten)
  • 1 l grönsaksbuljong (kall)
  • 1 st lök stor finhackad gul
  • 0.5 msk rapsolja
  • 4 st kvisttomat medelstora med kvistfäste
  • flingsalt (gourmetsalt)
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 st morötter skivade tunt på längden
  • 2 st kålrabbi små skivade tunt
  • 4 st salladslökar skurna i diagonala bitar
  • 250 g svamp t
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk koriander hackad färsk
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Garnering:

vattenkrasse

Gör så här

1
Blanda kikärtsmjöl och kall buljong. Klumpar går bort med stavmixer. Fräs löken i lite rapsolja i en kastrull och tillsätt kikärtsblandningen. Koka till en tjock smet och häll ut den i en långpanna. Bred ut den jämnt till en cirka 1 cm tjock platta.

2
Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem i kokande vatten. Drag skinnet upp mot kvistfästet och tvinna ihop det.

3
Sätt ugnen på 100 grader. Pensla tomaterna med olja och strö flingsalt och pressad vitlök över. Baka dem i cirka 10 minuter.

4
Fräs grönsaker och svamp i rapsolja. Krydda med koriander, salt och peppar.

5
Tag ut rundlar ur kikärtssmeten med hjälp av kakmått eller glas. Stek dem i rapsoljan cirka 1 minut på varje sida.

6
Servera en plätt med en tomat och svamp- och grönsaksfräset. Garnera med vattenkrasse. Servera gärna örtolja till.


Kommentar:
Ur kokboken “mat från SPA”, ICA bokförlag och quality Spa Selma Lagerlöf

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows