Du behöver
- 300 g kikärtsmjöl (i hälsokosten)
- 1 l grönsaksbuljong (kall)
- 1 st lök stor finhackad gul
- 0.5 msk rapsolja
- 4 st kvisttomat medelstora med kvistfäste
- flingsalt (gourmetsalt)
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 st morötter skivade tunt på längden
- 2 st kålrabbi små skivade tunt
- 4 st salladslökar skurna i diagonala bitar
- 250 g svamp t
- 3 msk rapsolja
- 1 msk koriander hackad färsk
- salt
- svartpeppar nymalen
Garnering:
vattenkrasse
Gör så här
1
Blanda kikärtsmjöl och kall buljong. Klumpar går bort med stavmixer. Fräs löken i lite rapsolja i en kastrull och tillsätt kikärtsblandningen. Koka till en tjock smet och häll ut den i en långpanna. Bred ut den jämnt till en cirka 1 cm tjock platta.
2
Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem i kokande vatten. Drag skinnet upp mot kvistfästet och tvinna ihop det.
3
Sätt ugnen på 100 grader. Pensla tomaterna med olja och strö flingsalt och pressad vitlök över. Baka dem i cirka 10 minuter.
4
Fräs grönsaker och svamp i rapsolja. Krydda med koriander, salt och peppar.
5
Tag ut rundlar ur kikärtssmeten med hjälp av kakmått eller glas. Stek dem i rapsoljan cirka 1 minut på varje sida.
6
Servera en plätt med en tomat och svamp- och grönsaksfräset. Garnera med vattenkrasse. Servera gärna örtolja till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Ur kokboken “mat från SPA”, ICA bokförlag och quality Spa Selma Lagerlöf