Du behöver
- 8 st potatis
- 2 st äggulor
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
- 2 dl mjölk
- 0.25 dl polenta
- 25 g parmesanost färskriven
- salt och peppar
Gör så här
1
Skala, koka och pressa potatisen. Blanda den med äggulor och olja till en smidig deg. Smaka av med salt och peppar.
2
Koka upp mjölken och rör i polentan. Låt sjuda 3-5 minuter tills den blir tjock. Rör i parmesanosten. Salta och peppra.
3
Bred ut potatismassan i en mindre form och låt den stelna i kylskåp i cirka 2 timmar. Skär upp i fina portionsbitar som du värmer i 150 graders ugnsvärme eller någon minut i mikron precis före servering. Klicka på polentan.
Recept ur boken “mat från SPA”, ICA bokförlag och Quality Spa Selma Lagerlöf.