Du behöver

  • 8 st potatis
  • 2 st äggulor
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk
  • 0.25 dl polenta
  • 25 g parmesanost färskriven
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala, koka och pressa potatisen. Blanda den med äggulor och olja till en smidig deg. Smaka av med salt och peppar.

2
Koka upp mjölken och rör i polentan. Låt sjuda 3-5 minuter tills den blir tjock. Rör i parmesanosten. Salta och peppra.

3
Bred ut potatismassan i en mindre form och låt den stelna i kylskåp i cirka 2 timmar. Skär upp i fina portionsbitar som du värmer i 150 graders ugnsvärme eller någon minut i mikron precis före servering. Klicka på polentan.


Kommentar:
Recept ur boken “mat från SPA”, ICA bokförlag och Quality Spa Selma Lagerlöf.