Du behöver
- 350 g skalad, tärnad kokt potatis (detsamma som 500 g oskalad)
- 2 msk gräslök
- 4 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 6 msk gräddfil
- 6 mazarinformar av metall eller 12 små formar av aluminiumfolie (smörj gärna formarna)
- 12 gröna sparrisar
- 6 skivor rökt lax (ca 400 g)
- 100 g löjrom
- dill och citron till garnering
Gör så här
1
Blanda potatis, gräslök och lätt uppvispade ägg.
2
Smaka av med salt och vitpeppar.
3
Fyll i formarna och grädda mazarinerna i 175 grader, 15-20 minuter tills äggen stannat.
4
Bred ut 1/2-1 msk gräddfil (beroende på formens storlek) på varje mazarin och låt dem stå i den avstängda ugnen 10 minuter.
5
Koka sparrisen, linda in den vackert i laxskivorna och dekorera med löjromsklutt intill.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!