Du behöver

  • Degen:
  • 1/2 paket ( à 50 g) jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllningen:
  • 2-300 g trattkantareller
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1-2 tsk basilika
  • 1 pkt ( ca 200 g) riven västerbottensost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250-275 grader.

2
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ansa svampen. Fräs svampen i matfettet i en stekpanna tills den mesta vätskan kokat in. Salta och låt svalna. Arbeta degen smidig på mjölad arbetsbänk, dela den i två delar och kavla ut tunt så att de täcker var sin plåt.

3
Bred ett tunt lager tomatpuré på pizzorna, strö över kantarellerna, basilikan och osten.

4
Grädda 5-8 minuter (beroende på ugnsvärma – ju varmare desto godare och snabbare!) Skär upp pizzorna i små snittar. De är goda varma, ljumma och kalla!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows