Du behöver
- 600 g rostbiff riktigt mör rostbiff eller oxfilé
- svartpeppar grovmalen
- smör
- salt
Sås:
2 msk lök finhackad gul
150 g champinjoner
16 st oliver gröna med pimiento
1 msk smör
4 msk gröna pimientooliver strimlad
2 msk ingefära syltad i små tärningar
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl crème fraîche
1 msk maizenaredning ljus
0.5 tsk svartpeppar grovmalen
1 tsk soja äkta
portvin (1 msk portvin)
Gott till:
potatis gärna mandelpotatis, som tar upp den goda såsen
salladsblad
Några av måtten är angivna i matskedar. Detta för att göra det lätt att öka ingrediensmängden om du vill laga fler än 4 portioner. 1 msk = 15 ml.
Tomat-spenat-mousse med sparrissallad är en utmärkt förrätt, och som dessert passar trestjärnig apelsindessert bra.