Du behöver

  • 400 g potatis kokt fast
  • 200 g rotselleri kokt i tĂ€rningar
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk pepparrot finriven fĂ€rsk
  • 5.5 st ansjovisfilĂ©er

Gör sÄ hÀr

Skala potatisen och skÀr den i bitar. HÀll i en kastrull och vÀrm lite försiktigt tillsammans med selleritÀrningarna och en smörklick. Mosa grovt med potatisstöten. VÀnd i hackad dill, lite pepparrot och ansjovisfiléerna i bitar. Hit kan man förbereda rotfruktsmoset. VÀrm vid serveringen och forma till avlÄnga bullar med tvÄ skedar. Servera till hjortfilén.


Kommentar:
Det hÀr receptet kommer frÄn restaurang Formel B i Köpenhamn och kökschefen Nikolaj Kirk Axelsson. För fler rÀtter i menyn klicka pÄ lÀnkarna.