Du behöver
- 400 g potatis kokt fast
- 200 g rotselleri kokt i tÀrningar
- 2 msk smör
- 1 dl hackad dill
- 2 tsk pepparrot finriven fÀrsk
- 5.5 st ansjovisfiléer
Gör sÄ hÀr
Skala potatisen och skÀr den i bitar. HÀll i en kastrull och vÀrm lite försiktigt tillsammans med selleritÀrningarna och en smörklick. Mosa grovt med potatisstöten. VÀnd i hackad dill, lite pepparrot och ansjovisfiléerna i bitar. Hit kan man förbereda rotfruktsmoset. VÀrm vid serveringen och forma till avlÄnga bullar med tvÄ skedar. Servera till hjortfilén.
Det hÀr receptet kommer frÄn restaurang Formel B i Köpenhamn och kökschefen Nikolaj Kirk Axelsson. För fler rÀtter i menyn klicka pÄ lÀnkarna.