Du behöver

  • 4 st pitabröd (se recept eller köp färdiga)
  • 200 g kött nöt eller gris
  • grillspett

Marinad:

2 msk olja
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk citron färskpressad
1 krm salt
1 krm spiskummin

Sallad:

2 st tomater gula
2 st tomater röda
6 st soltorkade tomater
färsk timjan
rucolasallad

Gör så här

1
Blanda till marinaden. Ansa och skär köttet i kuber. Trä upp köttkuberna på spett (om du väljer träspett ska de blötläggas före så att de inte brinner upp). Pensla på marinaden. Grilla eller stek spetten runtom i cirka 8 minuter. (Självklart kan du steka bitarna som de är och lägga ner dem i pitabrödet. Eller använda restmat av till exempel kött, fisk, korv, kyckling!) Skiva eller tärna alla tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda tomatbitarna. Krydda. Skär ett hål i pitabrödets kant. Stoppa i lite tomatsallad och lägg ett spett ovanpå. Lägg ner brödet i en låda och lunchen är räddad.

2
Lite smalare!

3
Välj soltorkade tomater som inte ligger i olja. Blötlägg dem en stund i vatten. Minska på oljan i marinaden eller låt köttet rinna av ordentligt.


Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.