Du behöver

  • 500 g kumquats
  • 500 g strösocker
  • 4.5 dl rödvinsvinĂ€ger eller vitvinsĂ€ger
  • 2 st kanelstĂ€nger
  • 6 st kryddnejlikor hela

Gör sÄ hÀr

Skölj och tvÀtta frukterna ordentligt. LÀgg ner dem i en kastrull. TÀck dem med vatten. Koka upp och lÄt koka i cirka 35 minuter. De ska bli mjuka inuti. Ta av frukterna frÄn plattan. Lyft upp dem med hÄlslev och lÄt dem rinna av. HÀll sockret i en kastrull. TillsÀtt vinÀger och alla kryddor. Koka upp och sjud tills sockret Àr löst. LÀgg ner de kokta kumquatsen och lÄt allt koka upp. Sjud i cirka 15 minuter. Ta av kastrullen och lÄt inlÀggningen vila över natten. Koka sedan upp den igen och sjud i cirka 15 minuter. Lyft upp frukterna med hÄlslev och lÀgg dem i smÄ lÄga, vÀl rengjorda burkar. Koka ihop lagen och hÀll över den sÄ att den tÀcker frukterna. Förslut och lÄt vila svalt i cirka 30 dagar innan det avnjuts.


Kommentar:
Tips!
Sockriga och vÀldoftande! Servera dem till dessert eller till allt som har med choklad att göra.
Citrusfrukter har mÄnga anvÀndningsomrÄden. Prova att laga vÄra smarriga desserter och goda marinader och inlÀggningar! Se lÀnkarna för fler recept.