Du behöver
- 3 dl durumvete
- vatten ca 2 dl kallt
- 0.5 tsk salt
- 5 st saffranspistiller
Gör så här
1
Häll mjölet i en hög i en vid skål. Gör en grop i mjölhögen. Mät upp vattnet. Smula sönder saffrans-pistillerna (hel saffran) i en mortel tillsammans med saltet. Rör ut det sedan i vattnet.
2
Häll vattnet i mjölgropen och arbeta ihop till en deg. Den ska vara ganska fast, men måste kunna rullas ut till en tunn korv utan att spricka. Nyp av bitar av degkorven. Pressa dem platta med tummen mot en räfflad smörspade. Då får de automatiskt snäckfason med räffelmönster på ytan.
3
Låt snäckorna torka utspridda på plåt en dag eller två. Lägg malloredduspastan i kokande, lättsaltat vatten och koka 3-5 minuter. Sila av vattnet i durkslag. Servera dem med en mustig tomatsås och riven pecorinoost. Garnera med basilikablad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Allergiråd: Uteslut pecorinoosten vid problem med mjölkprodukter.