Du behöver

  • 4 st äpplen (gärna gröna, hårda, typ Granny Smith)
  • smör
  • 0.5 dl strösocker

Sås:

2 dl outspädd körsbärsjuice eller lättdryck
2 dl vatten
1.5 msk potatismjöl
6 st stjärnanis stjärnor

Gör så här

1
Gör kulor av äpplena med ett kuljärn. Tillaga kulorna mjuka, men inte lösa i lite smör i stekpanna. När de känns mjuka, häll på sockret. Behåll pannan på spisen tills sockret smält och kulorna fått en läcker ljusbrun ton.

2
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka tills första bubblan syns. Dra kastrullen från värmen.


Kommentar:
Receptet är av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se länkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows