Du behöver
- 3 st ägg
- 2 st gula lökar
- 2 msk smör
- 1 st ansjovisfiléer (125 g)
- svartpeppar från kvarn
- 1 dl dillvippor grovhackade
- smör eller margarin till brödet
- 4 st rallarkakor
- 4 st sallad blad
Gör så här
1
Lägg rumstempererade ägg i en kastrull, fyll på vatten så det gott och väl täcker och skeda upp äggen igen. Koka upp vattnet under lock. Nu ska äggen läggas i, försiktigt. Sjud 10 minuter utan lock. Kyl i kallvatten. Skala och hacka äggen.
2
Skala och finhacka löken. Låt den svettas i smör i stekpanna på medelvärme tills hacket är gyllene och genomskinligt.
3
Dela avrunna ansjovisfiléer i bitar. Blanda ansjovis och ägg i lökpannan, dra generöst med svartpeppar över. Vänd i dillen.
4
Smöra brödens underhalvor så salladsbladen fäster på dem. Fördela gubbröran på salladen och lägg brödöverhalvan på.