Du behöver

  • 1 st lime
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl pressad lime
  • 2 st gelatinblad + vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl pressad citron
  • 200 g lemon curd ca 1 1/2 dl

Garnering:

limeskivor
citronmeliss

Gör så här

1
Granita: Skala av det gröna skalet på limen och skär i ytterst tunna strimlor. Koka upp vatten och hälften av sockret. Låt koka i 5 minuter. Låt svalna till rumstemperatur och rör sedan i pressad lime och skalstrimlor. Häll blandningen i en frysform. Frys i 3-4 timmar och rör om en gång i halvtimmen.

2
Fromage: Låt gelatinbladen mjukna i vatten. Vispa grädden tjock med resten av sockret. Värm pressad citron i en kastrull, lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Vispa ner gelatinblandningen i lemon curden. Blanda väl med grädden. Fördela fromagen i 4 portionsglas och ställ kallt att stelna.

3
Servera med granita på toppen, garnerad med limestrimlor och citronmeliss.