Du behöver
- 12.5 g jäst
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 st saffran påse
- 0.5 tsk salt
- 1 dl russin
- 1 dl honung
- 2.5 dl mjölk (gärna direkt från kylen)
- mjöl till knådning
Till pynt:
ägg till pensling
pärlsocker
mandel ca 50 skållade och skalade
Gör så här
Smula jästen i det mjuka smöret och rör om. Fortsätt med resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig deg. Utan jäsning, forma lussekatter som du vill ha dem. Låt jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt. Bröden ska jäsa till dubbel storlek, det tar ungefär 2 timmar. Men det kan också ta längre tid. Under tiden blandar sig brödets smaker till angenämt resultat. Pensla bröden och garnera med pärlsocker och mandel. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.