Du behöver

  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2-1 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • ca 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2-1 tsk paprikapulver
  • smör eller margarin till stekning
  • Att äta till:
  • djupfryst klyftpotatis
  • 1 påse dressingmix, café de Paris eller bearnaise
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • tomatklyftor

Gör så här

1
Blanda färsen med vatten, salt och kryddor i en bunke. Platta till ytan och dela in färsen i fyra eller sex lika stora delar. Ta sedan med en stekspade upp en del i taget och lägg på ett vått (så att färsen inte fastnar) smörpapper. Forma färsdelarna till bulliga, runda biffar. Värm den frysta klyftpotatisen i ugnen enligt anvisning på påsen.

2
Stek under tiden biffarna på inte alltför stark värme så att de får färg. Vänd dem ofta under stektiden så att de så småningom blir genomstekta, men inte torra. Blanda till sist café de Paris- eller bearnaisesåspulver med matlagningsyoghurt till gul och god sås.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows