Du behöver

  • ca 400 g pasta av någon kort, knubbig sort, t.ex Festonati
  • ca 300 g romanesco-kål
  • 1 burk färdig tomatsås (170-200 g)
  • 1 liten burk sardellfiléer (53 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk pinjenötter (kan uteslutas)
  • 1 dl färskriven parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2
Dela romanescon i buketter. Lägg buketterna i pastakoket när cirka 5 minuter återstår av koktiden.

3
Värm tomatsåsen i en kastrull.

4
Klipp sardellerna i mindre bitar. Blanda i sardellfiléerna, utan oljan från burken. Pressa i vitlök.

5
Häll av pastavattnet och blanda såsen med pastan. Toppa med pinjenötter och parmesanost.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows