Du behöver

  • 400 g blockfryst torskfilé
  • Sås:
  • 1 msk margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk fiskfond
  • rivet skal och saft av 1/4 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Strössel:
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 msk tunnskivad purjolök eller salladslök
  • rivet skal av 3/4 citron

Gör så här

1
Halvtina fiskfilén så att fiskblocket kan delas i två-tre rejäla bitar.

2
Smält margarinet i en liten traktörpanna. Rör ner mjölet och vispa in mjölken till en sås. Koka upp under omrörning. Koka såsen 3 minuter. Smaka av med fond, citronskal och -saft, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem 8-10 minuter tills fiskköttet är vitt rakt igenom.

3
Hacka och strimla under tiden persilja, purjo och citron, att blandas till ett strössel över varje fiskportion. Servera med kokt ris blandat med råriven morot.