Du behöver
- 400 g blockfryst torskfilé
- Sås:
- 1 msk margarin
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 msk fiskfond
- rivet skal och saft av 1/4 citron
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- Strössel:
- 2 msk hackad persilja
- 1/2 msk tunnskivad purjolök eller salladslök
- rivet skal av 3/4 citron
Gör så här
1
Halvtina fiskfilén så att fiskblocket kan delas i två-tre rejäla bitar.
2
Smält margarinet i en liten traktörpanna. Rör ner mjölet och vispa in mjölken till en sås. Koka upp under omrörning. Koka såsen 3 minuter. Smaka av med fond, citronskal och -saft, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem 8-10 minuter tills fiskköttet är vitt rakt igenom.
3
Hacka och strimla under tiden persilja, purjo och citron, att blandas till ett strössel över varje fiskportion. Servera med kokt ris blandat med råriven morot.