Du behöver

  • 4 st sardeller
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 5 dl olivolja
  • 1 st citron
  • 1 msk pernod (1 msk Pernod)

Tillbehör:

tomater
morötter
gurka
stjälkselleri
vårlök

Gör så här

1
Lägg sardeller, vitlök, timjan, basilika, persilja och senap i en matberedare. Mixa tills allt är finfördelat. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan du fortsätter att mixa. Pressa citronen och mixa till sist ner citronsaft och eventuellt Pernod (fransk anissprit).

2
Servera som dipsås med råa grönsaker eller till kokt färskpotatis.


Kommentar:
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.