Du behöver
- 4 st sardeller
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk timjan
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
- 1.5 msk dijonsenap
- 5 dl olivolja
- 1 st citron
- 1 msk pernod (1 msk Pernod)
Tillbehör:
tomater
morötter
gurka
stjälkselleri
vårlök
Gör så här
1
Lägg sardeller, vitlök, timjan, basilika, persilja och senap i en matberedare. Mixa tills allt är finfördelat. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan du fortsätter att mixa. Pressa citronen och mixa till sist ner citronsaft och eventuellt Pernod (fransk anissprit).
2
Servera som dipsås med råa grönsaker eller till kokt färskpotatis.
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.