Du behöver

  • 2 blad gelatin
  • vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • Tillbehör:
  • färska eller frysta bär

Gör så här

1
Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ner fröna i grädden tillsammans med den hela stången och sockret. Värm upp långsamt och låt småkoka i cirka 15 minuter.

2
Dra kastrullen från värmen och lyft ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Rör om tills de har smält helt.

3
Spola små portionsformar med kallt vatten och fördela smeten i dem. Låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.

4
Stjälp upp den väl kylda panna cottan på desserttallrikar. Serveras ofta med färska bär i Italien, men frysta, halvtinade går finfint.