Du behöver

  • 500 g stek av emu eller struts
  • matolja
  • peppar
  • Potatispytt:
  • 2-3 st. (200 g) blå kongopotatis
  • 2-3 st. (200 g mandelpotatis
  • 1 st. (200 g) sötpotatis
  • Sallad:
  • 3 tomater
  • 1/2 slanggurka
  • 1/2 grönsallatshuvud
  • 100 g solrosskott
  • 1 citron
  • nötolja (för recept klicka på rubriken nedan)
  • färsk koriander till garnering

Gör så här

1
Värm en grillpanna eller stekpanna. Olja den och lägg i hela köttbiten. Vänd den tills köttet fått stekyta runt om. Sätt in hela pannan i ugnen och efterstek steken i 150 grader 30 minuter. Köttet är då nästan genomstekt. Cirka 20 minuter för medium.

2
Mal över peppar, täck med folie och låt steken sätta sig 10 minuter innan den skärs i serveringsskivor och läggs på fat eller varma tallrikar.

3
Potatispytt: Skala alla potatisarna och skär dem i tärningar. Förväll dem 8 minuter i lättsaltat vatten. Låt kallna. Så långt kan potatisen förberedas dagen före.

4
Stek all potatisen i matfett i panna tills tärningarna är varma. Lägg upp bredvid köttet.

5
Sallad: Grovhacka tomater och gurka. Blanda med strimlade sallatsblad och solrosskott. Pressa citron över. Lägg upp bredvid kött och potatis. Skeda på lite nötolja.