Du behöver
- 500 g stek av emu eller struts
- matolja
- peppar
- Potatispytt:
- 2-3 st. (200 g) blå kongopotatis
- 2-3 st. (200 g mandelpotatis
- 1 st. (200 g) sötpotatis
- Sallad:
- 3 tomater
- 1/2 slanggurka
- 1/2 grönsallatshuvud
- 100 g solrosskott
- 1 citron
- nötolja (för recept klicka på rubriken nedan)
- färsk koriander till garnering
Gör så här
1
Värm en grillpanna eller stekpanna. Olja den och lägg i hela köttbiten. Vänd den tills köttet fått stekyta runt om. Sätt in hela pannan i ugnen och efterstek steken i 150 grader 30 minuter. Köttet är då nästan genomstekt. Cirka 20 minuter för medium.
2
Mal över peppar, täck med folie och låt steken sätta sig 10 minuter innan den skärs i serveringsskivor och läggs på fat eller varma tallrikar.
3
Potatispytt: Skala alla potatisarna och skär dem i tärningar. Förväll dem 8 minuter i lättsaltat vatten. Låt kallna. Så långt kan potatisen förberedas dagen före.
4
Stek all potatisen i matfett i panna tills tärningarna är varma. Lägg upp bredvid köttet.
5
Sallad: Grovhacka tomater och gurka. Blanda med strimlade sallatsblad och solrosskott. Pressa citron över. Lägg upp bredvid kött och potatis. Skeda på lite nötolja.