Du behöver

  • 3 tomater
  • 100 g kryddost
  • 1 rödlök
  • 1 kokt potatis
  • 3 strömmingsflundror
  • 1 tsk olivolja
  • havssalt, peppar
  • 6 bitar hårt tunnbröd
  • 2 msk pepparost spread (typ crème bonjour)
  • 150 g kräftstjärtar
  • gräslök att garnera med
  • Vinägrett:
  • 2 msk bong hummerfond
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja

Gör så här

1
Skär tomater och kryddost i fina tärningar. Blanda med skivad rödlök och skivad kall potatis. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och vänd ner den blandade salladen i vinägretten. Dela strömmingsflund-rorna på mitten. Hetta upp en panna med lite olja och halstra sedan flundrorna ordentligt på skinnsidan. Salta och peppra.

2
Bred tunnbrödsbitarna med pepparost, fördela salladen på tunnbröden och garnera med strömmingsflundror, kräftstjärtar och gräslök.