Du behöver
- 3 tomater
- 100 g kryddost
- 1 rödlök
- 1 kokt potatis
- 3 strömmingsflundror
- 1 tsk olivolja
- havssalt, peppar
- 6 bitar hårt tunnbröd
- 2 msk pepparost spread (typ crème bonjour)
- 150 g kräftstjärtar
- gräslök att garnera med
- Vinägrett:
- 2 msk bong hummerfond
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk honung
- 2 msk olivolja
Gör så här
1
Skär tomater och kryddost i fina tärningar. Blanda med skivad rödlök och skivad kall potatis. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och vänd ner den blandade salladen i vinägretten. Dela strömmingsflund-rorna på mitten. Hetta upp en panna med lite olja och halstra sedan flundrorna ordentligt på skinnsidan. Salta och peppra.
2
Bred tunnbrödsbitarna med pepparost, fördela salladen på tunnbröden och garnera med strömmingsflundror, kräftstjärtar och gräslök.