Du behöver
- 1 msk ingefära riven färsk
 - 0.75 dl limefrukt saften av 2 pressade
 - 0.5 dl koriander hackad färsk
 - 1 msk wasabi (japansk pepparrotspasta)
 - 1 tsk currypulver
 - 3 msk florsocker
 - 1 krm salt
 - 1 msk sesamolja
 - 1.5 dl olja
 - 0.5 tsk peppar finhackad röd spansk
 
Gör så här
1
                Blanda alla ingredienser i en redningsbägare eller glasburk med skruvlock. Skaka samman och fyll på flaska.
            
2
                Kan förvaras ett par dagar i kylskåp, men både ingefärssmaken och stinget från wasabin eller senapen försvagas fort, och då tar sesamsmaken överhand.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.