Du behöver

  • 400 g djupfryst torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 3 skivor vitt formbröd
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • rivet skal från en limefrukt
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 25 g smör
  • saft från 1/2 limefrukt
  • 1 msk fiskfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Tina fiskblocket lite i mikrougnen så att det går att dela i fyra bitar. Lägg fiskbitarna på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra fisken.

3
Skär bort kanterna från brödet och smula det. Blanda brödsmulorna med pressad vitlök, limeskal, dill, persilja och smör. Bred röran ovanpå fisken. Häll limesaft runt fisken tillsammans med fiskfond, vatten och grädde. Ställ in fisken i ugnen i cirka 25 minuter tills fiskköttet är vitt.

4
Servera med kokt potatis, haricots verts och sallad.