Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 krm saffran
- 1 tsk rosenvatten från apotek
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 krm muskotblomma stött
- 1 krm salt
- smör ca 2 msk
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Vispa ägg och socker med elvisp minst 5 minuter. Smeten ska bli seg och fluffig. Lös upp saffran med lite rosenvatten.
3
Rör ner vetemjöl, kryddor och rosenvatten i äggsmeten.
4
Häll smeten i en avlång teflonform som rymmer 2 liter. Täck med aluminiumfolie. Grädda i ugn, i vattenbad 1 timme och 15 minuter. Prova med en sticka att kakan är genomgräddad.
5
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.
6
Skär kakan i skivor och skär tre jack i ena kanten på skivorna.
7
Smält smör i en stekpanna, lägg i kakskivorna och bryn dem försiktigt på båda sidor.
Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.