Du behöver
- Glass:
- 5 dl mjölk
- 2 1/2 dl grädde
- 1/2-1 dl socker
- 5 äggulor
- Smaksättning:
- 1 1/2 tsk kanel
- 1/2 apelsin, rivet ytterskal
- 1/2 dl osaltade jordnötter
- 35 g mörk blockchoklad
- Tillbehör:
- 1 ananas
Gör så här
Häll mjölken och grädden i en kastrull (inte aluminium). Rör ner sockret och låt blandningen sjuda i cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna. Sjud under oavbruten kraftig vispning tills blandningen blir krämig. Ta åter kastrullen från värmen och kyl ner glasskrämen. Blanda i kanel och rivet apelsinskal. Gör i ordning jordnötshacket. Rosta jordnötterna i torr stekpanna och gnugga sedan av skalen. Smält blockchokladen över vattenbad eller i mikron. Häll chokladen över de kalla, grovhackade jordnötterna. Låt stelna till en kaka som sedan hackas väl och blandas ner i glasskrämen. Kör den 30-40 minuter i glassmaskin eller ställ in den i frysen 3-4 timmar. Ta ut och rör om 3-4 gånger. Servera glassen i kulor tillsammans med färsk ananas. Hyvla eventuellt över mörk choklad.