Du behöver

  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1/2 rödlök
  • 100 g mjukt smör/margarin
  • 2 msk färsk hackad körvel eller 1/2-1 tsk torkad
  • några stötta anisfrön
  • 3 msk hackad persilja
  • 200 g champinjoner
  • salt, nymalen vitpeppar
  • smör/margarin till stekning
  • 400 g kycklinglever (ev. fryst och tinad)
  • Potatismos:
  • 1 kg mandelpotatis eller annan mjölig sort
  • ca 25 g smör/margarin
  • 2-3 dl mjölk
  • salt, vitpeppar

Gör så här

1
Hacka vitlöksklyftorna och rödlöken fint. Blanda hacket med matfettet. Rör i kryddorna och persiljan.

2
Potatismos:

3
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet, tillsätt matfettet och lite av mjölken. Knusa (krossa) potatisen med avstängd elvisp. Sätt sedan i gång den och vispa till jämnt mos. Späd med mjölken och smaksätt.

4
Ansa champinjonerna och skär dem i fyra klyftor, halvera de små. Stek dem vackert bruna. Salta och peppra. Putsa kycklinglevern, torka av och bryn den. Salta och peppra under tiden.

5
Klicka potatismoset i en ring i en ugnssäker portionsform eller på ett fat. Lägg champinjonerna i ringen tillsammans med levern.

6
Klicka vitlökssmör på några ställen och gratinera i 275 graders värme tills smöret smält.

7
Ät gärna en sallad med den härliga mâche- eller fältsalladen i plus plommontomater eller liknande.