Du behöver
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1/2 rödlök
- 100 g mjukt smör/margarin
- 2 msk färsk hackad körvel eller 1/2-1 tsk torkad
- några stötta anisfrön
- 3 msk hackad persilja
- 200 g champinjoner
- salt, nymalen vitpeppar
- smör/margarin till stekning
- 400 g kycklinglever (ev. fryst och tinad)
- Potatismos:
- 1 kg mandelpotatis eller annan mjölig sort
- ca 25 g smör/margarin
- 2-3 dl mjölk
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Hacka vitlöksklyftorna och rödlöken fint. Blanda hacket med matfettet. Rör i kryddorna och persiljan.
2
Potatismos:
3
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet, tillsätt matfettet och lite av mjölken. Knusa (krossa) potatisen med avstängd elvisp. Sätt sedan i gång den och vispa till jämnt mos. Späd med mjölken och smaksätt.
4
Ansa champinjonerna och skär dem i fyra klyftor, halvera de små. Stek dem vackert bruna. Salta och peppra. Putsa kycklinglevern, torka av och bryn den. Salta och peppra under tiden.
5
Klicka potatismoset i en ring i en ugnssäker portionsform eller på ett fat. Lägg champinjonerna i ringen tillsammans med levern.
6
Klicka vitlökssmör på några ställen och gratinera i 275 graders värme tills smöret smält.
7
Ät gärna en sallad med den härliga mâche- eller fältsalladen i plus plommontomater eller liknande.