Du behöver
- 2 msk saft från apelsin
- salt
- 1/2-1 tsk malen ingefära
- ca 100 g kalkonkött
- 1-2 tunna skivor rökt skinka
- 1 palsternacka (ca 100 g), grovriven
- 1/2-1 dl vispgrädde
- 1/2 paprika, ev befriad från skal och strimlad
- 1 bit mango (ca 50 g), strimlad
Gör så här
Blanda apelsinsaften med 1/2 tsk salt och ingefära i en plastpåse. Stoppa ner köttskivan och låt allt marineras i cirka 30 min. Låt köttskivan rinna av (spar marinaden) och bryn den sedan i torr, ganska varm stekpanna. Rosta skinkskivorna. Fräs palsternacksrivet. Tillsätt marinaden och grädden. Tillaga palsternackan tills den blir en krämig puré. Smaka av med salt. Värm paprika och mango lite lätt. Lägg upp av samtliga ingredienser och toppa eventuellt med några fräscha oreganoblad.
Att dricka till:
Njut ett mexikanskt öl till. Gärna Corona (1598) som har en lätt smak med viss sötma.