Du behöver
- 1 gul lök
- 1 knippa persilja
- 500 g bland- eller köttfärs
- 2 msk osötat ströbröd
- 2 ägg
- 250 g kesella
- knappt 1 tsk salt
- 2 krm vit- eller svartpeppar
- 1 krm malen muskotnöt
- 1 1/2 msk smör/margarin
- Att äta till:
- skakad potatis, smörfrästa saltade halverade sockerärtor, strimlade haricots verts och strimlad gul lök
Gör så här
1
Finhacka löken och persiljan.
2
Blanda det med färs, ströbröd, ägg och kesella. Tillsätt salt, peppar och muskot.
3
Forma färsen till 8 tjocka biffar. Stek dem vackert bruna på båda sidorna. Efterstek dem på svag värme eller mikra dem färdiga.
4
Skakad potatis är enkelt. Koka skalad mjölig potatis. Låt den ånga av. Lägg på locket och skaka kastrullen kraftigt. Då går all potatis sönder.