Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 knippa persilja
  • 500 g bland- eller köttfärs
  • 2 msk osötat ströbröd
  • 2 ägg
  • 250 g kesella
  • knappt 1 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 1/2 msk smör/margarin
  • Att äta till:
  • skakad potatis, smörfrästa saltade halverade sockerärtor, strimlade haricots verts och strimlad gul lök

Gör så här

1
Finhacka löken och persiljan.

2
Blanda det med färs, ströbröd, ägg och kesella. Tillsätt salt, peppar och muskot.

3
Forma färsen till 8 tjocka biffar. Stek dem vackert bruna på båda sidorna. Efterstek dem på svag värme eller mikra dem färdiga.

4
Skakad potatis är enkelt. Koka skalad mjölig potatis. Låt den ånga av. Lägg på locket och skaka kastrullen kraftigt. Då går all potatis sönder.