Du behöver
- 500 g rödbetor färska
- 1 st blomkålshuvud (ca 500 g)
- 1 pkt ärter (250 g)
- 3 tsk potatismjöl
- 3 st ägg
- 1.5 dl crème fraîche
- 1.5 tsk salt
- 3 krm vitpeppar
Gör så här
1
Koka rödbetorna, blomkålen och ärterna var för sig i kastrull. Mixa grönsakerna var för sig i matberedare. Skala rödbetorna.
2
Tillsätt 1/3 av potatismjöl, ägg, crème fraiche, salt och peppar till varje grönsakspuré. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter. Lägg ett smort smörgåspapper i botten.
3
Häll grönsakspuréerna i formen, först rödbets-, sedan blomkåls- och sist ärtpurén. Grädda i 175°C, ca 1 tim. Täck ev formen om ytan blir för mörk. Låt pâtén stå kvar i formen minst 6 tim i kylskåp. Stjälp upp på serveringsfat.
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”.