Du behöver

  • 500 g rödbetor färska
  • 1 st blomkålshuvud (ca 500 g)
  • 1 pkt ärter (250 g)
  • 3 tsk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1.5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Gör så här

1
Koka rödbetorna, blomkålen och ärterna var för sig i kastrull. Mixa grönsakerna var för sig i matberedare. Skala rödbetorna.

2
Tillsätt 1/3 av potatismjöl, ägg, crème fraiche, salt och peppar till varje grönsakspuré. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter. Lägg ett smort smörgåspapper i botten.

3
Häll grönsakspuréerna i formen, först rödbets-, sedan blomkåls- och sist ärtpurén. Grädda i 175°C, ca 1 tim. Täck ev formen om ytan blir för mörk. Låt pâtén stå kvar i formen minst 6 tim i kylskåp. Stjälp upp på serveringsfat.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”.