Du behöver
- 1 (ca 150 g) kycklingfilé
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/4-1/2 krm kajennpeppar
- 50 g tunt skivad mozzarella (ost)
- smör
- Varm löksallad:
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk saft från lime
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm strösocker
- Förslag på tillbehör:
- 1/2 avokado
- 2-3 ringar röd paprika
- 2-3 vindruvor
- gräslök
Gör så här
1
Skär kycklingfilén längs med.
2
Strö över salt, pepparsorter och mozzarella. Rulla ihop som en rulltårta och fäst med tandpetare. Bryn köttet runt om. Lägg på lock och låt bräsera i cirka 20 minuter.
3
Bryn löksorterna. Häll på eventuell sky efter kycklingen. Tillsätt övriga ingredienser. Hetta upp.
4
Dela kycklingrullen och lägg upp den med övriga ingredienser.
Att dricka till:
Ett glas cider är passande fruktigt till den här lättsamma rätten. Vin i stället? Prova exempelvis Ruffino Chianti, 75 kr, eller Lindemans Bin, 65 kr.