Du behöver

  • 1 (ca 150 g) kycklingfilé
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/4-1/2 krm kajennpeppar
  • 50 g tunt skivad mozzarella (ost)
  • smör
  • Varm löksallad:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk saft från lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm strösocker
  • Förslag på tillbehör:
  • 1/2 avokado
  • 2-3 ringar röd paprika
  • 2-3 vindruvor
  • gräslök

Gör så här

1
Skär kycklingfilén längs med.

2
Strö över salt, pepparsorter och mozzarella. Rulla ihop som en rulltårta och fäst med tandpetare. Bryn köttet runt om. Lägg på lock och låt bräsera i cirka 20 minuter.

3
Bryn löksorterna. Häll på eventuell sky efter kycklingen. Tillsätt övriga ingredienser. Hetta upp.

4
Dela kycklingrullen och lägg upp den med övriga ingredienser.


Kommentar:
Att dricka till:
Ett glas cider är passande fruktigt till den här lättsamma rätten. Vin i stället? Prova exempelvis Ruffino Chianti, 75 kr, eller Lindemans Bin, 65 kr.